(VIDEO) Nakon Putinovog govora panika: Kilometarske kolone automobila na graničnom prijelazu iz Rusije za Finsku

1 min. čitanja

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci kilometarske kolone automobila koji čekaju u redu na graničnom prijelazu iz Rusije za Finsku. Naime, nakon današnjeg obraćanja ruskog predsjednika Vladimira Putina i najave djelimične mobilizacije u zemlji, Rusi su krenuli da napuštaju zemlju.

Iz ruske vlade još uvijek nije precizirano na koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista sa vojnim iskustvom.

Prema objavama sa društvenih mreža, kolona automobila duga je 35 kilometara i raste iz sata u sat, a kako se navodi u objavama, granica sa Finskom je “jedina granica koja je još otvorena za ruske civile sa šengen vizama”.

Duga linija saobraćaja proteže se, navode korisnici mreža, od Moskve do Sankt Peterburga i nastavlja se ka Finskoj. Pojedini korisnici društvenih mreža objavljuju i snimke sa Google-ovih aplikacija koje prate saobraćaj.

– Tri granična prelaza između Rusije i Finske. Čini se da mnogi ruski turisti odjednom žele da provjere kakva je jesen u Finskoj prema Google saobraćaju – jedan je od komentara.

Podijeli ovaj članak