Ubistvo u Sjevernoj Makedoniji: Pronađeno tijelo 16-godišnjeg dječaka, osumnjičena 17-godišnja djevojka

2 min. čitanja

U rijeci Pena kod Tetova (Sjeverna Makedonija) jučer ujutro pronađeno je tijelo 16-godišnjeg dječaka, a za njegovo ubistvo osumnjičena je 17-godišnja djevojka.

Nakon uviđaja i otpočinjanja istrage, tužilaštvo u Tetovu je Osnovnom sudu podnijelo zahtjev za sprovođenje pripremnog postupka zbog sumnje da je maloljetnica počinila ubistvo.

– Osnovno javno tužilaštvo u Tetovu podnijelo je nadležnom sudu zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv lica koje se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo ubistvo iz člana 123. stav 1. KZ. Osumnjičena 17-godišnja djevojka namjerno je oduzela život šesnaestogodišnjem djetetu. Ona je poslije verbalne svađe u automobilu u blizini mjesta Banjice, više puta udarila žrtvu oštrim predmetom u glavu, nanijevši joj teške povrede opasne po život. Zatim ga je gurnula u rijeku Pena, a osoba je pronađena mrtva nizvodno. Nadležni javni tužilac podnio je Sudu prijedlog za određivanje mjere pritvora, saopštila je danas Služba za odnose sa javnošću Javnog tužilaštva.

Makedonski mediji pišu da je osumnjičena 17-godišnja djevojka iz Rogle u Tetovu, a policije je tokom rješavanja slučaja obavila razgovor sa još jednom maloljetnom osobom.

– Dana 22. decembra 2022. godine u 14 časova obavljen je službeni razgovor sa 17-godišnjim maloljetnikom iz Rogle. Takođe, u vezi sa događajem, u prisustvu roditelja, predstavnika Centra za socijalni rad, advokata i medicinskog lica, obavljen je razgovor sa 17-godišnjim maloljetnikom iz Tetova, istaknuto je iz Tužilaštva.

Podijeli ovaj članak