Priča o predsjedniku države i vrhovnom komandantu: Knjiga prati događaje na kojima je Šefko Hodžić sretao Aliju Izetbegovića i o tome izvještavao

1 min. čitanja

Tekstovi koji su objavljeni u knjizi obuhvatili su događaje na kojima je Šefko Hodžić sretao Aliju Izetbegovića i o tome izvještavao. Pojasnio je da je to priča ratnog reportera Oslobođenja o predsjedniku države i vrhovnom komandantu.

– Zvanično su to bili moji radni zadaci, a nezvanično ono što sam pisao o Aliji Izetbegoviću u svom dnevniku. To je tek izbor tekstova, jer ima materijala za još jednu knjigu, naglasio je na promociji knjige u petak.

Knjiga “Alija Izetbegović zvanično i nezvanično” prati period od 1991. godine, a završava se smrću Izetbegovića, odnosno godinu kasnije kad je objavljena njegova knjiga “Tajna zvana Bosna”. Sadrži i fotografije, uglavnom nastale uz tekstove objavljene u Oslobođenju, javlja Fena.

Promotori knjige su bili akademik Mirko Pejanović, general Mustafa Polutak, Emir Habul i moderator i promotor Senka Kurt.

Šefko Hodžić je proglašen ratnim reporterom za 1992, a 1996. je dobio Plaketu Armije RBiH – najviše priznanje za civile, te nagradu lista Oslobođenje – 30. august za četverogodišnje izvještavanje sa bh. ratišta.

Podijeli ovaj članak