U Turskoj uhapšen šef crnogorske mafije: Među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi

2 min. čitanja

Turska policija je u Istanbulu uhapsila crnogorskog šefa mafije Željka Bojanića, za kojim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu i koji je umiješan u krijumčarenje droge, piše Daily Sabah.

Bojanić je optužen i za ubistvo Riste Mijanovića. Policajci su iskopavali u dvorište vile u kojoj se skrivao Bojanić, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Mijanovića. I sam Mijanović je bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, koji je od 2014. godine bio u sukobu sa klanom Kavaca Bojanića.

Kavački klan je optužen za ubistvo škaljarskog šefa Jovana Vukotića u Istanbulu u septembru ove godine.

Turski emiter CNN Turk javio je da je Bojanić, koji nosi nadimak “Boris”, među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao sa lažnim pasošem s imenom “Andelew Belchew Jordan”.

Mediji su objavili da su pripadnici turske bande čiji je vođa zatočen u Italiji plaćeni oko milion eura za ubistvo Vukotića.

Vukotić, kojeg je tražila Srbija, uhvaćen je u Turskoj prije tri godine i izručen Srbiji, gdje je nakon suđenja pušten na slobodu no očigledno se vratio u Tursku sa lažnom ličnom kartom i pasošem, kao i Bojanić. Oko 50 ljudi je ubijeno u sukobu dva klana od 2014. godine, prenosi CDM.

Podijeli ovaj članak