U Nottinghamu pronađena tijela tri osobe, uhapšen 31-godišnjak

2 min. čitanja

Tridesetjednogodišnji muškarac uhapšen je u utorak zbog sumnje da je izvršio ubistvo nakon što su jutros tri osobe pronađene mrtve u centru Nottinghama, u Engleskoj, saopćila je policija Notinghamshirea.

Načelnica policije Nottinghamshirea Kate Meynell je kazala da je riječ o užasnom i tragičnom incidentu koji je odnio živote tri osobe.

– Vjerujemo da su sva ova tri incidenta povezana i da imamo čovjeka u pritvoru. Ova istraga je u ranoj fazi i tim detektiva radi na utvrđivanju šta se tačno dogodilo. Molimo javnost za strpljenje dok traje istraga – rekla je Meynell, prenosi BBC.

Policija je odgovorila na poziv u 4 sata ujutro po lokalnom vremenu. Kako navode po dolasku u ulicu Ilkeston zatekli su beživotna tijela dvije osobe.

Policiji je prijavljen incident i u ulici Milton, gdje je osoba kombijem pokušala pregaziti tri osobe, koje se trenutno nalaze na bolničkom liječenju. Potom je još jedan muškarac također pronađen mrtav u ulici Magdala.

Policija i ekipe hitne pomoći blokirale su u utorak engleski grad Nottingham zbog, kako je navedeno, “ozbiljnog incidenta”.

As mentioned earlier, here is the video sent to me by an eyewitness, with interview from him to confirm what happened at 5.45am this morning in Nottingham City Centre, in a “major incident”

Shots fired at van. Lone man tasered/cuffed. “Massive knife” & backpack retrieved >> https://t.co/w22mS5HEOD

— Martin Daubney (@MartinDaubney) June 13, 2023

Policija je pozvala građane da izbjegavaju blokirana područja grada koji se nalazi 190 kilometara sjeverno od Londona.

U centru grada postavljen je veliki policijski kordon, a blokiran je i gradski prevoz. Policiji pomažu vatrogasci i ekipe hitne pomoći.

Podijeli ovaj članak