Tragediji prethodio sukob oko parcele: Djevojčica (11) ubijena dok se igrala u vrtu, upucani i njeni roditelji

2 min. čitanja

U subotu je u Francuskoj ubijena 11-godiÅ”nja djevojčica iz Velike Britanije dok se igrala na ljuljačkama u vrtu porodične kuće.

Otac i majka djevojčice u tom su napadu u selu Saint-Herbot također ozlijeđeni, a njezina je osmogodiÅ”nja sestra proÅ”la bez ozljeda, javljaĀ The Guardian.

Porodica ThornonĀ Å¾ivi u tom selu oko pet godina. RoÅ”tiljali su u svom vrtu, a djevojčice su se igrale na ljuljačkama kada se oko 22 sata u botu pojavio muÅ”karac s piÅ”toljem i ispalio nekoliko hitaca.

Solenne ThornonĀ (11) je poginula na licu mjesta, a njezin otacĀ AdrienĀ (52) je upucan u glavu. Prevezen je u bolnicu i u kritičnom je stanju. MajkaĀ RachelĀ (49) upucana je u leđa i glavu, ali navodno nije u životnoj opasnosti, objavila je javna tužiteljicaĀ Carine Halley.

Mlađa djevojčicaĀ CelesteĀ (8) uspjela je pobjeći na susjedno imanje i podići uzbunu.

Halley je rekla da je u vezi s pucnjavom priveden 71-godiŔnji Nizozemac koji je živio u istom selu, a ispitana je i njegova supruga.

Francuski mediji javljaju da je između britanske porodice i njihovih komÅ”ija doÅ”lo do sukoba zbog parcele zemlje koja graniči s dva imanja, a navodno je sukob postojao godinama.
Ā 
Ā 

This is heartbreaking what is going on in France at the moment? Another tragedy day after dayā€¦ https://t.co/28pV0aPMZi

ā€” Jake (@jakey_oung) June 11, 2023

Podijeli ovaj članak