Tornado poharao dijelove SAD-a, najmanje petero mrtvih

2 min. čitanja

Razorna oluja i tornado zahvatili su jug i srednji zapad Sjedinjenih Država od petka, u kojima je poginulo najmanje pet osoba i na desetke povrijeđeno. Najavljeno je pogoršanje vremena u subotu.

Više od 50 preliminarnih izvještaja o tornadu objavljeno je u petak u najmanje šest država, uključujući Arkanzas, gdje su oluje usmrtile tri osobe – dvije u malom gradu Wynne i jednu u North Little Rocku, rekli su lokalni zvaničnici.

FLASH: Take a look as a massive tornado hits north of Little Rock, Arkansas. This just confirms my School Boy’s Theory of History: it’s just one damn thing after another:pic.twitter.com/ogF3keWWQO

— Steve Hanke (@steve_hanke) March 31, 2023

Dvije osobe poginule su u Indijani u oluji u petak navečer koja je oštetila kuće u blizini Sullivana, grada oko 150 kilometara jugozapadno od Indianapolisa, rekao je narednik državne policije Matt Ames.

– Najmanje 50 osoba je primjeno u bolnice u okrugu Pulaski u Arkanzasu, gdje je tornado protutnjao područjem Little Rocka u petak, rekla je glasnogovornica okruga Madeline Roberts, javlja CNN.

Još petoro je hospitalizovano nakon što je tornado u petak pogodio Covington, Tennessee.

Heavy damage next to Purple Cow in the Cantrell area, after a catastrophic tornado passed through Little Rock, Arkansas ???????? (31.03.2023)

TELEGRAM JOIN ???? https://t.co/9cTkji5aZq pic.twitter.com/zWq00z5eCq

— Disaster News (@Top_Disaster) March 31, 2023

Podijeli ovaj članak