Svjedok ispričao na suđenju: Velja se pokajao zbog ubistva jednog čovjeka, išao u crkvu i palio svijeće

4 min. čitanja

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je održano još jedno ročište u slučaju protiv Veljka Belivuka i ostalih optuženih za sedam ubistava i druga teška krivična djela. Svjedok Srđan Lalić je bio za govornicom i odgovarao je na pitanja Marka Miljkovića.

Tokom današnjeg svjedočenja svjedoka-okrivljenog Srđana Lalića, pitanja mu je postavljao njegov nekadašnji šef, Marko Miljković koji ga je između ostalog pitao i za likvidaciju Aleksandra Gligorijevića Pukija. Gligorijević je bio dugogodišnji navijač, blizak sa Belivukom, ali je onda Belivuku i Miljkoviću ispričao kako zna da se planira njihova likvidacija na nekoj utakmici, i to snajperom i da su, navodno momci koji su mu dali tu informaciju spremni da prodaju likvidatore za 200.000 eura.

Nakon ovoga, Gligorijević se našao na meti svojih prijatelja jer se vjerovalo da je sa članovima suparničke kriminalne grupe planirao ubistvo Veljka Belivuka.

“Brate, ovaj me namjestio… Ako sve bude OK, za par dana ide u klanicu”, javio je Belivuk jednom od svojih saradnika misleći na Gligorijevića, piše u optužnici podignutoj protiv grupe koju je predvodio Velja Nevolja.

Gligorijević nije ni sumnjao šta će da se desi kada se u junu 2020. godine dogovorio sa Markom Budimirom, jednim od ključnih Belivukovih ljudi, da se nađu kod Beton hale u Beogradu. Izgovor za sastanak bila je navodna povoljna kupovina droge. Prijatelju koji ga je odvezao na sastanak rekao je da se viđa sa jednim “bitnim čovjekom” i dogovorili su se da se kasnije tog dana sretnu na stadionu Partizana. Više se nikada nisu vidjeli, piše Mondo.

Budimir je Gligorijevića odvezao do kuće u Ritopeku iz koje nije izašao. Tu je ubijen, a Belivuk i njegovi saradnici nožem su na njegovim leđima urezali riječ “izdaja” i to fotografisali. Tijela su se riješili.

O Gligorijeviću

Miljković: Zašto smo namjerno ostavili snajper na stadionu koji je navodno donio Gligorijević?

Lalić: Jer ste imali informacije od Lazarevića da će biti policije i sve ste skonili

Miljković: Ispričaj detalje o snajperu

Lalić: Plan je bio da se Gligorijevićev DNK nađe na tom snajperu, pa da ga policije pronađe, a da nađu samo to

Miljković: Ko je sve išao da baci navodno Gligorijevićevo tijelo?

Lalić: Bilo nas je 6, svi smo bili u škodi, a ja sam bio u gepeku

Miljković: Da li je kasnije korišten isti smart kao i za likvidaciju Veličkovića?

Lalić: Nisam siguran, imali smo više smartova, ali u različitim periodima

Miljković: Kojim smartom je Budimir prevezao Gligorijevića poslije?

Lalić: Crni

Miljković: Koji mnogi ljudi su tražili Gligorijevića na stadionu?

Lalić: Navijači. Bio je jedan momak iz Sremske Mitrovice, njemu je ostao dužan oko 20.000 eura

Miljković: Ko je ubio Gligorijevića?

Lalić: Ubio ga je Veljko, ja sam došao odmah poslije ubistva i vidio sam da je potrešen. Veljko se poslije pokajao i išao je u crkve i palio svijeće, rekao mi je “ogriješili smo se brate.”

Podijeli ovaj članak