Stravičan zločin u Prištini: Muž ubio suprugu dok je čekala da se porodi

3 min. čitanja

U dvorištu Ginekološke klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini večeras je pronađeno beživotno tijelo 35-godišnje žene. Sumnja se na ubistvo, potvrdili su iz Kosovske policije za prištinsku Kohu.

Iako za sada nema potvrde policije, kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da je riječ o trudnoj ženi, koju je ubio suprug

“Oko 18:00 sati dobili smo informaciju o beživotnom tijelu u dvorištu Kliničko-bolničkog centra u Prištini. Policija je odmah izašla na mjesto događaja, kao i ljekarska ekipa koja je konstatovala smrt nastradale žene stare oko 35 godina“, kazala je portparolka policije Fljora Ahmeti, prenosi Kossev.

Precizirala je da se na osnovu prvih informacija sa terena sumnja na ubistvo.

“Policija trenutno u koordinaciji sa tužiocem vrši uviđaj i nastavlja sa preduzimanjem svih istražnih radnji, u cilju potpunog rasvjetljavanja događaja”, rekla je ona.

Prištinski mediji večeras listom izvještavaju, pozivajući se na svoja saznanja – da je ubijena žena bila trudnica koja je čekala da se porodi, kao i da se sumnja da je ubistvo izvršio njen suprug od kojeg se razvodila vatrenim oružjem.

U međuvremenu su uslijedile reakcije najviših prištinskih zvaničnika koji su osudili ubistvo.

Među njima je i kosovski premijer Aljbin Kurti, koji je saopštio također da je ubijena žena bila trudna, kao i da je, kako je naveo, ubistvo izvršio njen suprug, piše N1.

“Dva anđela na prljavom nebu. Okrutno ubistvo. Ubijena je još jedna žena. I to od njenog muža. U dvorištu bolnice. Gdje ljudi treba da se liječe. U dvorištu Ginekološke klinike. Gdje se porađaju žene. Ugašen je život koji je donosio drugi život. Žena je bila trudna. Oko 35 godina, ni na pola života. A dijete koje je htjela da rodi nije ni započelo život. Okrutni ubica. Čak i čovjek koji puca na ženu koju je trebalo da zaštiti…”, poručio je Kurti u objavi na Faceboku.

Lider AAK-a, Ramuš Haradinaj, u međuvremenu je naveo da je šokiran, te da “ovaj ružan i kukavički čin protivriječi albanskoj tradiciji i samoj ljudskoj logici”.

On je također dodao da sam rad organa reda i mira nije dovoljan.

“Potrebna nam je mobilizacija nas kao društva, na svim nivoima, da se ovakve tragedije spriječe i da ih nikada ne doživimo. Dijelimo bol sa porodicom i svim građanima Kosova”, poručio je Haradinaj.

Podijeli ovaj članak