Šok na prvi ugriz: U supermarketu kupio “krvave” banane

2 min. čitanja

Jedan Beograđanin bio je šokiran kada je zagrizao bananu koju je kupio i unutra ugledao gadan sadržaj koji podsjeća na krv.

„Pre nekoliko dana smo kupili banane i sve do jedne su imale ovu jezivu crvenu tečnost u sebi“, navodi jedan Beograđanin.

On je rekao da ga užasava pomisao o tome da je najgore moglo da se desi njemu i njegovoj porodici da su pojeli sve banane koje su kupili u jednom velikom trgovinskom lancu u Beogradu, prenosi Blic.

Prema njegovim riječima, banane koje je kupio u jednoj prodavnici u Beogradu unutra su imale čudnu crvenu sluz u svojoj sredini.

„Mogu kazati da je ovo uticaj sredinskih faktora. Ovo je uticaj velikog zagađenja u staništu gde se uzgagaju banane, jer iz vazduha i vode dolazi do ugrađivanja teških metala u voće i povrće koje se gaji“, rekao je za „Blic“ biolog Eldan R. Alić.

On je takođe napomenuo da bi konzumiranje ovakvih banana štetno uticalo na ljudski organizam.

„Ovo je štetno i za decu, i za odrasle“, ističe on.

Prema njegovim riječima, kako bi se detaljno utvrdilo šta je tačno razlog ovakvih „krvavih“ banana neophodno je uraditi laboratorijske analize.

Kako Beograđanin koji je kupio ovakve banane navodi, njemu su u tom trgovinskom lancu rekli da su im se ljudi već danima žalili na isti problem sa bananama.

Podijeli ovaj članak