Procurio sadržaj jezivih prijetnji poslanih hrvatskim sudovima: “Rušit će se zgrade, nemojte ovo zanemariti…”

2 min. čitanja

Zagrebačka policija u ponedjeljak je potvrdila kako joj je ujutro dojavljeno o podmetanju više eksplozivnih naprava, a u tijeku su provjere i postupanja kako bi se utvrdilo jesu li dojave lažne. Dojave su upućene, kako prenose hrvatski mediji i sudovima na području Varaždina, Dubrovnika, Splita, Pule… 

Za Hinu je potvrđeno kako im je od 9.10 do 9.30 sati dojavljeno o eventualnom postavljanju više eksplozivnih naprava.

Istaknuli su da su u tijeku njihove provjere i postupanja kako bi se provjerilo jesu li dojave lažne, kao što s i pokazalo za sve do sada.

Televizija N1 ujutro je objavila kako je dojavu o bombi jutros primio i Vrhovni sud te da su evakuirani svi zaposlenici suda.

Zaposlenici splitskog Općinskog i Županijskog suda, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva, njih nekoliko stotina, evakuirano je iz zgrada zbog dojave o postavljenoj bombi, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda sudija Dinko Mešin koji je rekao da su dojavu o bombi primili na mail u 9.24 sata.

Navodno je pisalo “Rušit će se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena”, prenosi Net.hr.

Jutarnji list piše da je poruka odaslana jutros s maila RESSISTANCE na niz adresa, prijeteća je, napisana bez točke i zareza i u njoj se pošiljatelj čak i zahvaljuje primateljima.

“U sudu je postavljena bomba. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zgradu. Ne treba nam smrt. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja.”

Nije isključeno ni da je poruku pošiljatelj pisao pomoću Google prevoditelja.

Podijeli ovaj članak