“Priština je sve planirala, željeli su sukobe i incidente” – Vučić: Srbija je na Kosovu, a Kosovo je u Srbiji!

3 min. čitanja

Predsjednik Srbije Srbije Aleksandar Vučić uručio je ordenje kapetanima policije sa Kosova Nenadu Đuriću, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sjever i kapetan Aleksandra Filipovića, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sjever.

“Dragi Nenade i Aleksandre, vaša mirna, staložena akcija, ni protiv koga usmerena, koja vas je svrstala u red običnih junaka o kojima se retko govori, jeste nešto na šta možete da budete ponosni i vi i vaša deca… Zbog vaših dela, Srbija je na Kosovu, a Kosovo je u Srbiji, ma koliko se drugi trudili da tako ne bude… Uradili ste ono što je srce želelo… Branili ste naš narod i kulturu, ali i evropske vrednosti”, naveo je Vučić.

Nakon dodjele ordena obratio se Đurić.

“Draga braćo i sestre dozvolite da vam se u ime srpskog naroda sa KiM srdačno zahvalim na priznanjima koje ste nam danas uručili. Neizmerno vam hvala što urezujete ponos u naša bića”, rekao je Nenad Đurić.

“Želimo da ova priznanja posvetimo svoj deci na KiM koja su samo željna slobode, igre i mirnog života. Živela Srbija”, rekao je on.

“Mir je naše trajno i čvrsto opredeljenje. Hvala vam što ste čuvali mir i stabilnost”, dodao je, kako prenosi B92, predsjednik Srbije.

Vučić je rekao i to “da je Ivo Andrić bez ustezanja definisao našu nacionalnu i moralnu vertikalu, da je kosovski zavet ono za šta se živi i diše”.

Upitan da prokomentariše najavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će zamijeniti sve Srbe koji su napustili svoje pozicije u prištinskim institucijama, Vučić je rekao da je jasno da je Priština sve to planirala, “da su želeli sukobe i incidente”.

“Naredna dva dana sastaću se u Parizu s Borellom i Lajčakom, videćemo koliko će još razgovora biti. Otkazao sam brojne posete, pa i Kataru, otvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu zbog situacije u zemlji”, rekao je on, dodajući da je planiran i razgovor s predsednikom Francuske Emanuelom Macronom.

“Mogu oni da menjaju koga hoće i dovode koga hoće, ali ne mogu da promene Đurića i Filipovića, ne mogu da zamene 300 ljudi koji su napustili institucije na KiM”, istakao je predsednik.

Podijeli ovaj članak