Požar i eksplozija na benzinskoj pumpi u Rusiji, poginulo 27 ljudi

1 min. čitanja

Broj žrtava požara na benzinskoj pumpi u južnoj ruskoj regiji Dagestanu narastao je na 27 ljudi, uključujući troje djece, izvijestila je novinska agencija Interfax rano jutros pozivajući se na regionalnu hitnu medicinsku pomoć.

Požar je izbio u radionici za popravak automobila na rubu autoceste u glavnom gradu Dagestana Mahačkali u ponedjeljak navečer i izazvao eksplozije koje su se proširile na obližnju benzinsku pumpu, rekli su dužnosnici, prenosi Hina.

Na snimci objavljenoj na internetu vidi se jednospratna zgrada u plamenu, izvijestila je Reuters TV. Ovdje je kao u ratu, rekao je svjedok.

Broj povrijeđenih popeo se na 66, od kojih je 10 u kritičnom stanju, objavila je novinska agencija RIA citirajući zamjenika ruskog ministra zdravstva Vladimira Fisenka. Trinaestero ranjenih su djeca, izvijestio je Interfax pozivajući se na dagestansko ministarstvo zdravstva.

Vatrogascima je trebalo više od tri i po sata da ugase požar koji se proširio na površinu od 600 kvadratnih metara, izvijestio je TASS pozivajući se na saopćenje ruske hitne službe.

Podijeli ovaj članak