Plenković otvoreno: Hrvatska obukom ukrajinskih vojnika ne ulazi u rat

1 min. čitanja

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu da će Hrvatska kroz EU-ovu misiju sudjelovati u obuci ukrajinskih vojnika i osudio je što se tome protive hrvatski predsjednik Zoran Milanović i “njegovi trabanti” jer su i hrvatske vojnike u Domovinskom ratu obučavali strani instruktori.

Hrvatska “odlukama vlade voljno podržava Ukrajinu već mjesecima” i to politički, diplomatski, financijski, ekonomski, humanitarno te slanjem vojne pomoći, naglasio je Plenković na početku sjednice vlade.

– Ako je to neko od ovih bojkotera, kritizera i proruski nastupajućih političara u Hrvatskoj zaboravio, bilo bi dobro da to osvijeste, rekao je hrvatski premijer.

Milanović je u utorak rekao da ne podržava obuku ukrajinskih vojnika na hrvatskom tlu jer bi to značilo upetljavanje Hrvatske u rat u Ukrajini više nego što je potrebno. Najavio je i da će takvu odluku, bude li je, blokirati.

Plenković je izrazio “zgroženost reakcijama predsjednika RH, a još više ovih njegovih trabanata po Hrvatskom saboru koji u biti razotkrivaju svoje proruske stavove”.

Podijeli ovaj članak