Loše vijesti za Adisa Bećiragića: Poznat stepen povrede Miralema Halilovića

1 min. čitanja

Miralem Halilović kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine u razgovoru za N1 poslije teške povrede izrazio je žaljenje što neće moći pomoći Zmajevima u novembarskim utakmicama.

Kapiten Zmajeva je tužan što neće biti sa saigračima iz reprezentacije protiv Mađarske 11. i Francuske 14. novembra u kvalifikacijama za Mundobasket.

“Četvrta minuta protiv Orleansa i krenem da dignem loptu i želio sam dodati, ali suparnik iz protivničke ekipe krene odozgo da mi izbije loptu. U isto vrijeme dakle on krene dizati, a ja spuštati ruke. Tada sam udario svojim prstom u njegovu podlakticu. Odmah sam osjetio da nešto nije dobro. Nisam osjetio da je puklo, ali jesam baš veliku bol. Odmah sam otišao u kliniku i stavili su mi longetu. Procjene su neke šest do osam sedmica, možda i kraće, ali nažalost neću moći igrati za reprezentaciju u novembru”, kazao je kapiten bh. reprezentacije.

Miralem Halilović je slomio prst na utakmici prvog kola Kupa poslije nešto manje od pet minuta igre, a njegov Nanterre na kraju je slavio 66:84 i izborio plasman u drugu rundu.

Halilović je sjajno počeo sezonu, te u drugom i petom kolu bio u idealnoj petroci francuskog šampionata.

Podijeli ovaj članak