Nekoliko stotina specijalaca ušlo u sjeverni dio Kosovske Mitrovice, srbijanski mediji panično javljaju da je počela okupacija

1 min. čitanja

Kosovska policija saopćila je da će u narednim danima pojačati prisustvo svojih pripadnika na području sjeveru zemlje. Istakli su da su održavanje javnog reda, garantovanje sigurnosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike, među njenim glavnim ciljevima.

U svom saopćenju su jasno naglasili da kosovska policija ima snagu za sprovođenje zakona na teritoriji vlastite države.

– Prioritet Kosovske policije je osiguranje bezbijednosti za sve građane, stoga, ocjenjujući trenutno stanje i trendove u sjevernim općinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na sjeveru kako bi ostvarila ciljeve. Kosovska policija kontinuirano prati i analizira dešavanja u zemlji, praveći stručne procjene na osnovu kojih preduzima neophodne, razumne i zakonite mjere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova, istaknuto je.

Kosovska policija je istakla da će nastaviti svoju posvećenost u obavljanju policijskih dužnosti u službi građana, zajednicama bez razlike i osiguranja opće bezbjednosti na Kosovu, prenosi Kosovo Online.

Za to vrijeme, srbijanski prorežimski mediji javljaju kako je “započela okupacija Kosova i Metohija” kazavši da je u sjeverni dio Kosovske Mitrovice ušlo 200-300 specijalaca.

Podijeli ovaj članak