Misteriozna smrt Ivane čije tijelo su jučer pronašla braća: Otkopčane pantalone i podlivi na vratu, stan je bio zaključan, nije bilo tragova borbe

3 min. čitanja

Nakon što je pronađeno tijelo studenice Ivane K. (26) u subotu 24. decembra u njenom stanu u beogradskoj opštini Zvezdara, policija sumnja da je žrtva zločina.

Djevojku se pronašla braća koji su nasilno ušli u stan nakon što se sestra jednom od njih nekoliko dana nije javljala. Pronađena je na krevetu bez znakova života sa podignutom bluzom i otkopčanim pantalonama. Nesretna djevojka imala je i podlive na vratu.

Na osnovu stanja tijela pretpostavlja se da je bila mrtva četiri ili pet dana.

Mediji navode da zgrada u kojoj je I. K. živjela ima sigurnosne kamere, kao i zgrada koja se nalazi pored. Inspektori će detaljno pregledati snimke, jer postoji mogućnost da je eventualni napadač snimljen.

Smrt Ivane K. vodi se kao sumnjiva, jer su vrata stana bila zaključana, a ključ nije bio u bravi. U stanu nije bilo tragova borbe i premetanja.

– Stan se nalazi u prizemlju i ima terasu. Ukoliko je I. K. ubijena, moguće je da je ubica ušao kroz terasu i isto tako izašao, ali nije isključeno ni da je ona otvorila nekome vrata i pustila ga u stan, najvjerovatnije nekoga koga je poznavala, a da je on potom uzeo njen ključ i zaključao za sobom. Sve ovo su za sada samo pretpostavke, istraga je tek pokrenuta i na slučaju se radi, izjavio je izvor, piše Srpskainfo.

Tijelo je odneseno na obdukciju koja će definitivno utvrditi da li je djevojka žrtva zločina ili joj se dogodilo nešto drugo.

– Inspektori su u stanu djevojke uzimali tragove, provjerava se da li ima otisaka prstiju ili DNK tragova. Sve što je nađeno odneseno je na analizu, a nakon upoređivanja tragova biće poznato više detalja, naveo je izvor.

Stanovnici Lovćenca koji poznaju porodicu stradale djevojke ističu da je riječ o uglednim ljudima, te izražavaju duboko žaljenje. Za Ivanu, također, imaju samo lijepe riječi.

Kako se saznaje od sagovornika iz tog sela, radi se o djevojci koja je bila za primjer, ona je studirala na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a u oktobru je tražila stan u Beogradu, pa se pretpostavlja da se u tom periodu preselila u ovaj stan na Zvezdari.

Podijeli ovaj članak