Vahid Halilhodžić o preuzimanju Zmajeva: Previše je politike u Savezu

1 min. čitanja

Ivaylo Petev neće ostati na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a N/FS BiH polako kreće u potragu za njegovim nasljednikom. Za 29. decembar zakazana je sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH na kojoj bi i definitivno trebalo biti potvrđeno da Petev nije više selektor nakon isteka ugovora i da mu neće biti produžen ugovor i tada će se formirati komisija koja bi trebala obaviti razgovor sa svim kandidatima za to mjesto.

Naravno, uvijek su u krugu kandidata Faruk Hadžibegić, Safet Sušić, Mehmed Baždarević, jutros smo objavili da se razmišlja i o Vladimiru Petkoviću,  a kako Klix.ba saznaje, jedna od velikih želja čelnika Saveza je i dolazak Vahida Halilhodžića kojem bi angažman na klupi BiH bio posljednji u bogatoj karijeri.

“Nije me niko zvao iz Saveza, a trenutno nemam komentar na tu ideju da budem selektor. Ponavljam ono što sam i ranije govorio – previše je politike u Savezu…”, rekao je Halilhodžić kada smo ga kontaktirali jutros za komentar.

Čelnici saveza će morati pronaći Petevovog nasljednika veoma brzo s obzirom da kvalifikacije za Euro počinju već 23. marta susretom protiv Islanda u Zenici.

Podijeli ovaj članak