Milanović: Bio sam u stanu, nisam znao da je nevrijeme dok me žena nije nazvala da pokupim nešto s balkona

2 min. čitanja

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, danas se u Krapinskim Toplicama osvrnuo na jučerašnje nevrijeme koje je pogodilo i ovu nama susjednu zemlju.

Na novinarsko pitanje – je li se moglo bolje reagirati putem sistema za upozoravanje, Milanović je odgovorio:

– Ne znam, ne mogu upirati prstom. Isti vrag bio je dva sata ranije u Koruškoj. Bio sam u stanu i iznenadilo me, kao i sve nas. Odmah sam to povezao s nečim što je putovalo. Nisam vidio najavu da se sprema nešto tako ozbiljno. Bilo je od Zaprešića do Leskovca – kazao je Milanović i dodao:

– Onaj čovjek koji je bio u kranu, to ga je sigurno tamo zateklo. Dogodilo se u treptaju oka. On bi se spustio, nije lud. Nisam shvatao šta se događa dok me supruga nije nazvala da nešto skinem s balkona. Vidio sam kako vjetar potencijalno čupa tvrdo stablo. Bilo je ružno, ja to ne pamtim. Da, možda je neko trebao ranije reći. Došlo je iz Austrije, preko Slovenije – rekao je Milanović, prenosi Večernji.hr.

 VEZANI TEKST – Četiri osobe poginule u nevremenu u Hrvatskoj, među njima vatrogasac na intervenciji, oko 200 ljudi povrijeđeno

U olujnom nevremenu koje je jučer pogodilo i Hrvatsku, život su izgubile četiri osobe, oko 200 je povrijeđeno, oštećeno je više od 2.000 objekata, a županijski centri 112 zaprimili su više od 4.500 poziva, prenijeli su danas hrvatski mediji.

Podijeli ovaj članak