Ko je bio Srbijanac ubijen u Kambodži: Trenutno se sređuju papiri da se njegovo tijelo vrati u Srbiju

2 min. čitanja

Mediji u Srbiji javljaju da je naoružana grupa ljudi ubila Srbijanca Strahinju Dačkovića (37) u glavnom gradu Kambodže Pnom Penu. Riječ je o čovjeku iz Brusa, općine u južnom dijelu srednje Srbije, koji već neko vrijeme živi u inozemstvu, piše Kurir.

Nova.rs piše da se ubistvo dogodilo kasno navečer 24. decembra ispred hotela u elitnom dijelu grada. Mediji navode da su prije incidenta očevici vidjeli grupu u luksuznom automobilu te da su zatim čuli najmanje tri pucnja. 

Ulični prodavač pića kazao je da je žrtvu vidio nekoliko puta prije te da je uvijek trčao i vježbao u blizini mjesta pucnjave.

On je lokalnim medijima u Kambodži ispričao da je odjurio na mjesto događaja kad je čuo pucnjeve. Tamo je vidio žrtvu kako leži na cesti i Lexus kako juri. No tvrdi da nije vidio registarske oznake.

Policija je na mjestu događaja pronašla samo propucanog muškarca. Lokalna policija je potvrdila da se pucnjava dogodila i objavila da je žrtva preminula nakon dolaska u bolnicu. Naveli su da je muškarac zadobio smrtonosne povrede.

Blic je pronašao profile ubijenog Srbina na društvenim mrežama. Na Instagramu je objavljivao fotografije s raznim oružjem, a na jednoj pozira s 5000 eura u ruci. 

Uz fotografiju na kojoj pozira bez majice i s pištoljem u ruci napisao je “Vratit će se rode”, aludirajući na srpsku istoimenu seriju.

Kurir piše da se Dačkovićevo tijelo nalazi u mrtvačnici u Kambodži te da je u toku sređivanje papirologije kako bi se vratilo u Srbiju.

Podijeli ovaj članak