Kadirov upozorio Ukrajince: Sve naše prethodne radnje sada će vam izgledati kao djetinjaste šale

2 min. čitanja

Banderovci, ostalo vam je malo vremena za odmora, a onda će biti jako, jako loše. Samo oni koji će ovu poruku tretirati kao neljubazan postupak za sebe imat će sreće i donijet će zaključke za svoj spas, zaključio je Kadirov

Lider Čečenije Ramzan Kadirov osvrnuo se ponovo na stanje u Ukrajini te je poručio kako će Rusija u narednom periodu promijeniti taktiku kada je riječ o provođenju tzv. specijalne vojne operacije.

Na zvaničnom Telegram kanalu Kadirov je objavio video u kojem se može vidjeti kako razgovara s čečenskim komandantom Magomedom Daudovom dok se ispred njih nalazi određena mapa koja je cenzurisana.

– Pređimo na novu taktiku specijalne operacije protiv Ukrajinaca. Nećemo se više baviti njima. O svim detaljima sam razgovarao s komandantom Operativnog štaba Čečenske Republike Magomedom Daudovom, rekao je Kadirov.

Nakon toga, poslao je još jedno upozorenje Ukrajincima.

– Neprijatelj će se uskoro suočiti s najtežim posljedicama novog plana odmazde. Sve naše prethodne radnje sada će im izgledati kao djetinjaste šale. Banderovci, ostalo vam je malo vremena za odmora, a onda će biti jako, jako loše. Samo oni koji će ovu poruku tretirati kao neljubazan postupak za sebe imat će sreće i donijet će zaključke za svoj spas, zaključio je Kadirov.

Podijeli ovaj članak