Izraelski naseljenici zapalili palestinske trgovine i auta u gradu na Zapadnoj obali

2 min. čitanja

Prema medijskim navodima izraelski naseljenici su zapalili niz palestinskih radnji i automobila u gradu Deir Sharaf u blizini Nabulusa na okupiranoj Zapadnoj obali.

Al Jazeera navodi kako dobijaju izvještaje o napadu desetina izraelskih doseljenika u palestinskom gradu Deir Sharaf, zapadno od Nablusa na okupiranoj Zapadnoj obali.

Napadnute su i trgovine u vlasništvu Palestinaca, a izvještava se da je 50-godišnji Palestinac ranjen.

Na snimci s mjesta događaja vide se oblaci crnog dima koji se uzdižu u nebo iz zapaljenih automobila.

Izraelski Hareetz prenosi kako su desetine osobe zapalile prodavnice u naselje Deir Sharaf, a da su dvojica maskiranih izraelskih doseljenika uhapšena na licu mjesta.Od sedmog oktobra došlo je do eskalacije nasilje kojeg provode izraelski doseljenici nad Palestincima na Zapadnoj obali, također i zvanične izraelske snage su uhapsile na desetine Palestinaca optužujući ih za navodnu podršku terorizmu.

Izraelske snage ubile su dvojicu Palestinaca u četvrtak na Zapadnoj obali. Palestinsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da su Ayham al-Shafi, 14, i Qusai Qaraan, 19, ubijeni u Al-Birehu i Qalqilyi u četvrtak ujutro.

Treća osoba, 14-godišnji dječak Hamdan Hamdan, također je preminuo u četvrtak od rana koje je zadobio od izraelske vatre ranije ove sedmice.

Prema podacima palestinskog ministarstva zdravstva na Zapadnoj obali do sada je ubijeno 132 Palestinca, a ranjeno je više od 2.000. Zapadna obala je okupirana teritorija na kojoj postoji iz ilegalnih izraelskih naselja.

Klix.ba

Podijeli ovaj članak