Izrael objavio mapu Gaze uz poruku Palestincima: Sklonite se odavde zbog vaše sigurnosti

2 min. čitanja

Izraelska vojska je objavila mapu na društvenim mrežama u kojoj se palestinskim civilima govori da napuste područja sjeveroistočno od Khan Younisa

Stanovnici Pojasa Gaze, stoji u objavi, IDF je nastavio svoju snažnu akciju protiv Hamasa i drugih terorističkih organizacija u Pojasu Gaze. Ljubazno vas obavještavamo o sljedećem kako bismo očuvali vašu sigurnost i sigurnost:”Stanovnicima relevantnih blokova u četvrtima Al-Mahatta, Al-Katiba, Hamad, Al-Satar, Bani Suhaila i Ma'an (blokovi 36, 54-38, 221-219), kako bismo očuvali vašu sigurnost , pozivamo vas da se preselite u poznata skloništa za raseljene u četvrtima Al-Fukhari, Al-Shaboura, Al-Zuhur i Tal Al-Sultan”, napisali su.

Podsjetili su, kako kažu, da su objavili “kartu područja (blokova)” koja dijeli teritorij Pojasa Gaze na područja i četvrti koje poznaju.”U nastojanju da vam pomognemo da u sljedećim fazama rata razumijete izdane upute i po potrebi se pomaknete s tačno definiranih lokacija radi očuvanja vaše sigurnost”, dodaje se u objavi.

Za kraj su Palestincima ponudili sredstva komunikacije s njima (IDF-om), kako bi prijavili da li ih Hamas spriječava da se sklone.

“Dragi stanovnici Gaze, ukoliko vas pripadnici Hamasa i dalje u tome sprječavaju, pišite nam putem Telegrama @gaza_saver ili nazovite broj telefona: 0322-341-97250+”, zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, izraelske kopnene snage nakon aktivnosti na prostoru sjevera Gaze prešle su i na južni dio pojasa, a objavljeni su i snimci koji dokazuju djelovanje na ovom području.

To je prva očigledna potvrda operacije Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) južno od Gaze u tekućem ratu između Izraela i Hamasa.

 

Klix.ba

Podijeli ovaj članak