Gradonačelnik Nikšića tokom intoniranja himne držao ispružen srednji prst, oglasio se nakon prozivki i tvrdi da je…

3 min. čitanja

Predsjednik Općine Nikšić Marko Kovačević držao je ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje himne Crne Gore, obavile se podgoričke Vijesti.

To se moglo vidjeti na snimku objavljenom na YouTube kanalu predsjednika Crne Gore. Snimak svečanosti je uklonjen po objavljivanju teksta na portalu Vijesti.

Kovačević je to uradio sinoć tokom obilježavanja 13 godina rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je na svečanosti sjedio pored Kovačevića. Kovačević je prije dvije godine, na svečanosti povodom Dana općine, intoniranje državne himne ispratio stojeći, ali i držeći tri prsta na srcu.

Na društveni mrežama oglasio se i Kovačević i dao svoju interpretaciju o tome šta se događalo tvrdeći da je namještao sat. Poručio je da se “ne radi o njegovoj ruci, nego o stanju njihove svijesti”. 

– S obzirom da na jedan zlonamjeran način ponovo kreće hajka na mene po političkoj, nacionalnoj i vjerskoj osnovi želim da u vezi sinoćnog događaja kažem vrlo jasno i nedvosmisleno da sam prilikom intoniranja himne ustao, da sam tom prilikom namještao sat i kaiš sata i nikakve skrivene namjere u tom položaju nije bilo. Ne mogu da vjerujem da se ove stvari problematizuju i da se ozbiljni mediji uopće bave ovom temom, ali očigledno je da je želja za diskriminacijom neistomišljenika jača od svega ostalog.

Znakovito je da ova hajka ni zbog čega kreće upravo u vremenu kada kroz prepiske iz Sky aplikacija saznajemo za metode kojima su svoj politički opstanak osiguravale elite koje su bile na vlasti do 30. augusta 2020. godine. U svakom slučaju valjalo bi da se mediji posvete onima koji su svoj položaj ruku upodobljivali plastičnim kesama sa kojima su gušili druge ljude, izvršavali ubistva, pretovarali tovare narkotika i cigareta jer su sasvim sigurno te ruke i njihov položaj mnogo više štete nanijeli Crnoj Gori i mnogo su važnija tema za građane nego iskonstruisani događaj od sinoć da bi se nanijela šteta meni i ljudima koji su bili oko mene – poručio je Kovačević. 

Podijeli ovaj članak