Gnjurac kljunom nasrnuo na dječaka, u plićaku mu pokušao iskopati oči, objavljeni detalji

2 min. čitanja

Na plaži u Banjolama u Istri jedan se gnjurac okomio na 12-godišnje dijete dok je bilo u plićaku, pokušavajući staviti masku za ronjenje. Sve se dogodilo krajem prošle sedmice – gnjurac je djetetu došao s leđa, a onda ga počeo snažno udarati kljunom po tijelu i glavi, koncentrirajući se na oči.

– Prošli smo horor, ali s dobrim završetkom. Oči su, srećom, ostale čitave, samo je donji kapak dobro uštipnut – rekla je još potresena majka napadnutog djeteta, prenosi portal Istra24.hr.

U jednom su trenutku, kaže, “opušteno sjedili na plaži”, a u drugom se “borili s pticom koja je pokušavala iskopati oči” njihovom djetetu.

– Dijete je počelo vrištati i pokušavalo se odbraniti od agresivne ptice. Isprva nismo ni shvatili što se događa. Muž je zatim skočio u more te zgrabio dijete i odvukao ga iz mora. Gnjurac se nakon napada udaljio – rekla je majka djeteta.

Sretna je jer je sve prošlo bez težih povreda. Čudno joj je, kaže, da je gnjurac napao dijete bez ikakvog povoda, barem vidljivog, jer niti je u blizini bilo gnijezdo, niti njegovi mladunci.

– Ne pamtim da se tako nešto dogodilo na istarskim plažama. Napao je iz čista mira – kazala je.

Podijeli ovaj članak