(FOTO) Haos u Hrvatskoj: Najmanje 25 vozača ušlo na zatvorenu dionicu autoputa i zaglavilo se

2 min. čitanja

Zbog snijega i vjetra, do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti Hrvatske i obrnuto, a iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) izvijestili su da je veći broj vozila isključen iz prometa te su na odmorištima i parking mjestima.

Uprkos zabranama, najmanje 25 vozila je ušlo na zatvorenu dionicu autoceste A1 kod tunela Sveti Rok. Ekipe HAC-a trenutno su na terenu i pokušavaju doći do putnika koji su ostali zaglavljeni u snijegu, rekla je za Index Andrea Vrsaljko, voditeljica HAC-ove službe za odnose s javnošću.


image

/ HAK

- Oglas -

– Nažalost, imamo ljude koji su probili zabranu i, bez obzira na sve, prošli. Sa sjevera ih je prošlo najmanje 15, a s juga deset. Trenutno se čisti i probija do ovih na sjeveru. Pokušat će ih vratiti do Svetog Roka, ali proći do juga se ne može. Ta dionica je od 7:30 zatvorena zbog bure, ne zbog snijega. S obzirom na to da je dionica zatvorena, snijeg koji pada se ne čisti. Zatvorena je i D1”, kaže Vrsaljko dodajući da su automobili zapeli u snijegu.


image

/ HAK

– Apsolutno su vanredni uvjeti. Naši ljudi su sada na cesti, u vrlo rizičnim okolnostima, pomažu ljudima koji su se svjesno upustili u ovo, dodala je Andrea Vrsaljko.


Podijeli ovaj članak