Ekspresan odgovor Putinu iz SAD-a: Mobilizacija je znak slabosti, nikada nećemo priznati…

2 min. čitanja

Povodom današnjeg obraćanja naciji ruskog predsjednika Vladimira Putina, u kojem je najavio djelimičnu mobilizaciju referendum u okupiranim ukrajinskim regijama, oglasili su se iz Amasade SAD-a u Ukrajini.

Ambasadorica SAD-a u Ukrajini Bridget Brink napisala je na službenom Twitter nalogu da je Putinovo današnje obraćanje “znak slabosti”.

“Lažni referendumi i mobilizacija znakovi su slabosti, ruskog neuspjeha. Sjedinjene Države nikada neće priznati rusko polaganje prava na aneksirani ukrajinski teritorij i nastavit ćemo stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno”.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je dugo očekivani govor u kojem se osvrnuo na najavljene referendume na teritoriji Ukrajine i dalje korake Ruske Federacije u ovoj državi.

Najavljujući djelimičnu mobilizaciju kazao je da će mobilisati one koji su u rezervi, koji imaju iskustvo u armiji i koji imaju iskustvo u borbama.

“Odluka je potpisana. Mobilizacija kreće danas”, poručio je Putin, koji se osvrnuo i na djelovanje Zapada kazavši i to da je Zapad prešao sve granice. u više da Rusija mora biti uništena”, rekao je ruski lider.

Podijeli ovaj članak