Dvadesetdvogodišnja žena preminula nakon što je rodila četvrto dijete: Otac izvan sebe prijetio doktorima, zaprijetili mu oduzimanjem djece

2 min. čitanja

Dvadesetdvogodišnja žena iz mjesta Gornje Vrhovine kod Otočca preminula je 7. novembra u Općoj bolnici Zadar, odakle je dovezena iz OB Gospić nakon što je rodila svoje četvrto dijete.

Kako javljaju mediji u Hrvatskoj, u zadarsku je dovezena iz gospićke bolnice, u kojoj je rodila, nakon čega su krenule komplikacije, a na porodu je u nekom trenutku bio i ginekolog Darko Milinović, bivši ministar zdravstva Hrvatske.

– Ja sam došao u sedam ujutro u rađaonu, ali porod gospođe je vodila druga kolegica. Imali smo taj incident, bile su komplikacije, ali ne mogu ništa reći – rekao je Milinović.

Prijateljica preminule kazala je da joj je to bila četvrta trudnoća, a termin joj je bio 22. novembra, ali je 7. novembra zbog bolova primljena u gospićku bolnicu.

– Njenom suprugu je rečeno da je došlo do komplikacija, da je išla na carski i da su je reanimirali. Potom je došla kratko svijesti, izgubila je puno krvi i rekli su mu potom da su zvali hitnu da je odveze u bolnicu u Zadru. No preminula je. Njen suprug je bio izvan sebe i vikao je u gospićkoj bolnici, pa su mu pozvali policiju i prijetili da će mu oduzeti djecu. Osim ovog novorođenčeta koje je rođeno 7. studenog, ima još troje djece. Rekli su da je agresivan i nestabilan i zato su ga prijavili – ispričala je prijateljica za 24sata.

Podijeli ovaj članak