Državljanin BiH lažnom uzbunom digao na noge policiju u Hrvatskoj: Lagao im da ga je oteo komšija

1 min. čitanja

Zbog tri poziva koja je 6. jula između 1.50 i 3.10 sati odaslao muškarac, pazinska policija u Hrvatskoj digla se na noge.

Prvo je pozivom buzetskoj policiji rekao da ima problema i da ga uznemiruju komšije u Pazinu. Zatim je nedugo potom nazvao isti broj policije prijavivši da je zavezan u stanu susjeda. A treći i posljednji poziv upućen policiji sa njegovog mobitela sadržavao je i dopunu prethodnog poziva: “Uspio sam pobjeći nakon što sam fizički napadnut i zatočen”.

Zbog ta tri poziva pazinska se policija digla na noge. Utvrdili su da je pozivalac 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je iz samo njemu znanog razloga odlučio počiniti krivično djelo lažne uzbune, a za što će u konačnici i krivično odgovarati.

– Policijski službenici postupali su po dojavama 24-godišnjaka te su utvrdili kako je osumnjičeni lažno obavijestio policiju o događaju koji iziskuje hitno djelovanje, odnosno utvrdili su da je počinio krivično djelo – kažu iz PU istarske navodeći da protiv osumnjičenog ide krivična prijava redovnim putem nadležnom državnom tužilaštvu, prenosi Jutarnji list.

Podijeli ovaj članak