Cirkus u Skupštini Srbije: Uvrede, prijetnje, vampiri…, zastupnici opozicije okrenuli leđa članu SNS-a

1 min. čitanja

U Beogradu je u toku sjednica Narodne skupštine Srbije na kojoj je veoma burno, vodi se verbalni rat između pozicije i opozicije, pljušte uvrede, prijetnje…

Nakon što je zastupnik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Bakarec optužio opoziciju da pravi haos i poziva na ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, uslijedio je (ne)očekivan odgovor opozicije. 

Bakarec je optužio je televizije N1 i Nova S da su krive za “bolesnu atmosferu u društvu koja pogoduje nastanku tragedija” poput masovnog ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar” i selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Dio opozicionih zastupnika ustali su iz klupa i okrenuli leđa dok je zastupnik Bakarec govorio. Također, dio zastupnika okrenuo je leđa i predsjedniku Skupštine Vladimiru Orliću.

Nešto prije toga je Milenko Jovanov, šef Zastupničke grupe SNS-a poručio da će “kao vampir da se bije” s opozicijom, prenosi nova.rs.

Još jedna pozivnica za protest u subotu od strane Nebojše Bakareca i Valdimira Orlića. Uživo sa sednice Narodne skupštine. Skandal koji su izazvali Bakarec i Valdimir Orlić…ovo nećete videti na RTSu koji svi plaćamo. pic.twitter.com/5VTHbznyXB

— Srđan Milivojević (@srdjanmil037) May 25, 2023

Podijeli ovaj članak