Dug spisak igrača Sarajeva i Želje koji ostaju bez ugovora: Santos se oprašta na Tušnju?

2 min. čitanja

Dug je spisak igrača gradskih rivala Sarajeva i Željezničara kojima će poslije utakmica 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine isteći ugovor.

Najviše pažnje svakako privlači Željin Santos Clarismario koji bi se u nedjelju na Tušnju u meču protiv Slobode mogao oprostiti od plavog dresa.

Santos važi za jednog od najboljih Željinih, ali i premijerligaških igrača. Ove sezone je postigao šest golova, četiri puta asistirao.

– Imamo želju da potpišemo sa Santosom, ali neće biti lako jer moramo izdvojiti veliku cifru. Tražimo neka druga rješenja gdje će svi biti zadovoljni. Santos je dobar igrač i dobar momak. Sjajno se uklopio – rekao je nedavno za Nova BH sportski direktor Plavih Samir Bekrić.

Bekrić je najavio i nastavak saradnje s igračima koji su bitni za tim, a ugovori na kraju sezone istječu  Josipu Benderu, Aleksandru Kosoriću, Edinu Cocaliću, Harisu Hajdareviću, Arminu Hodžiću, Semiru Štiliću, Hamzi Gasalu, Benjaminu Križevcu, Dženanu Haračiću…

Uveliko će roster Željezničara ovisiti i o ishodu posljednjem premijerligaškog kola, odnosno o tome da li će klub osigurati plasman u Evropu, ili ne.

Sarajevo je već čekiralo evropsku vizu, a također se suočava s odlascima fudbalera.

Mario Vrančić i Ivan Borna Jelić Balta na Koševu odrađuju posudbe koje završavaju na kraju sezone, ugovor istječe Muhammedu Musi, Avdiji Vršajeviću, Frani Čirjaku, Mirzi Mustafiću i Adnanu Džafiću.

Podijeli ovaj članak