Avion s 14 osoba srušio se u Amazoniji, nema preživjelih: Objavljene snimke s mjesta nesreće

2 min. čitanja

Jučer se dogodila avionska nesreća u Barcelosu, brazilskom turističkom gradu u Amazoniji, u kojoj je poginulo četrnaest ljudi, prema informacijama koje je objavio guverner države Amazonas, Wilson Lima.

Avion je prevozio 12 putnika i dva člana posade, a nema preživjelih, javljaju brazilski mediji. Radi se o avionu Embraer EMB-110, koji je letio iz Manausa, glavnog grada države Amazonas, prema Barcelosu.

Putnici su bili Brazilci koji su se uputili u tu regiju radi sportskog ribolova. Avion je planirao let koji je trajao 90 minuta, no nažalost, do nesreće je došlo prije dolaska na odredište. Trenutni uzroci nesreće nisu poznati.

Na društvenim mrežama su objavljeni videosnimci s mjesta nesreće, ali i snimke koje su napravljene prije nego što se avion srušio. Jedan od snimaka prikazuje ukrcavanje putnika na aerodromu u Manausu, a na snimku se čuje kako jedan od putnika planira obaviti videopoziv sa suprugom.

Ova tragedija je ostavila dubok trag u brazilskoj javnosti. Obitelji poginulih su u šoku i tuzi zbog gubitka svojih najmilijih. Istražitelji će provesti detaljnu istragu kako bi utvrdili uzroke nesreće i poduzeli preventivne mjere kako bi se slične nesreće u budućnosti izbjegle. Nažalost, ova nesreća nas podsjeća na potrebu za stalnim poboljšanjem sigurnosti zrakoplovnog prometa. Naša srca su uz obitelji poginulih u ovoj tužnoj situaciji.

Podijeli ovaj članak