Aleksandar Vučić u čečenskoj narodnoj nošnji na sastanku sa savjetnikom Ramzana Kadirova

1 min. čitanja

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, u Beogradu se sastao sa savjetnikom čečenskog lidera Ramzana Kadirova. U znak zahvalnosti, Vučić je od Kadirovog savjetnika na poklon dobio tradicionalnu čečensku nošnju.

Vučić nije dugo čekao već je odmah “isprobao” čečensku tradicionalnu nošnju, te se tom prilikom uslikao sa Turkom Daudovom, savjetnikom Ramzana Kadirova.


image

Vučić u čečenskoj tradicionalnoj nošnji/

Daudov je srbijanskog predsjedniku prenio pozdrave čečenskog lidera.

– Danas, kada je teška politička situacija u svijetu, kada je Rusija stala u zaštitu duhovnih i tradicionalnih vrijednosti, te pokazala Zapadu odbacivanje tuđinske nametnute ideologije, može se reći kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv toga. Uprkos teškoćama i pritisku Evrope, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da su se protivili, već su pokazali i i podršku Ruskoj Federaciji. S tim u vezi, Ramzan Kadirov me zamolio da vam iskažem poštovanje i prenesem da su vjekovni bratski odnosi Srbije i Rusije još jednom pokazali svoju snagu, rekao je Daudov.

Vučić je naglasio kako ništa ne može pokvariti odnose Rusije i Srbije.

– Ruski narod je naš bratski narod, a historija je to više puta dokazala. Stoga se rusko-srpski odnose ne mogu rušiti ni pod kakvim pritiskom, rekao je srbijanski predsjednik.

Podijeli ovaj članak