Željezničar se zahvalio načelniku Hasanu Tanoviću i općinskom vijeću: Uspješnu godinu završavamo jako dobrim vijestima

2 min. čitanja

FK Željezničar se od 2022. godine oprostio objavom na zvaničnoj stranici u kojem izražavaju zahvalnost načelniku Općine Novo Sarajevo, Hasanu Tanoviću, te općinskom vijeću zbog izglasavanja odluke da se Željezničaru dodijeli 800.000 KM iz budžeta.

– Uspješnu godinu po mnogim poslovnim parametrima završavamo jako dobrim vijestima iz Općine Novo Sarajevo. Sinoć je usvojen budžet za 2023. godinu, a zahvaljujući načelniku dr. Hasanu Tanoviću i općinskom vijeću, FK Željezničar će dobiti 800.000 KM. Grant za FK Željezničar iznosi 400.000 KM, a drugi dio iznosa odnosi se na rad i funckionisanje Omladinske škole FK Željezničar.

Zahvaljujemo se načelniku Tanoviću i svim vijećnicima koji su podržali budžet i prepoznali profesionalan i transparentan rad Kluba, kao i važnost ulaganja u najveći sportski kolektiv i omladinu, te su tako saradnju Općine Novo Sarajevo i FK Željezničar podigli na još viši nivo.

Ovom prilikom moramo istaknuti da smo prethodno, dan ranije, zajedničkim zalaganjem Kluba i Općine i uz veliku podršku Vlade FBiH osigurali produženje moratorija za plaćanje poreznog duga.

Pozivamo sve navijače da posljednje sate u 2022. godini posvete akciji UNFKŽ “Željini navijači – sponzor najjači” i pozivom na broj 17045 podrže unikatnu akciju najodanijih navijača, te tako da još jednom pokažemo primjere odanosti, ljubavi i privrženosti voljenom klubu, stoji u objavi FK Željezničar.

Podijeli ovaj članak