Xavi izjavom nakon utakmice pokazao zašto je jedan od najvećih gospodina u svijetu fudbala: Ne zaslužujemo biti u Ligi prvaka

2 min. čitanja

Barceloni je po svaku cijenu trebala pobjeda kako bi izjednačila međusobni omjer sa Interom i tako sebi dodatno povećala šanse za plasman u nokaut fazu, no do nje nije uspjela doći. 

Trener katalonskog tima Xavi Hernandez na press konferenciji nakon utakmice priznao je da njegova ekipa ne zaslužuje da se plasira dalje.

“Prvo poluvrijeme bilo je odlično, napadali smo dobro i mučili Inter, Pedri i Gavi su sjajno funkcionisali u sredini. U drugom poluvremenu smo napravili previše grešaka, počevši da onom kod prvog gola Intera, nakon kojeg smo izgubili glavu. Napravili smo grešku i kod drugog gola, a to se ne smije dešavati u ovakvoj vrsti utakmice. Greške se skupo plaćaju u Ligi prvaka”, rekao je Xavi i nastavio:

“Pokušali smo pokazati karakter i vratiti se, ali ako ne možeš pobijediti Inter kući, onda i ne zaslužuješ da se plasiraš u nokaut fazu Lige prvaka”, iskren je Xavi.

Interu je za plasman u nokaut fazu potrebna pobjeda nad Viktoriom Plzen, koja bi Barcelonu drugu godinu zaredom poslala u Evropsku ligu.

“Znamo da sudbina nije u našim rukama, ne zaslužujemo biti u Ligi prvaka. Nije nam puno nade ostalo, skupa cijena se plaća za ovakve greške. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, a onda napravili dvije fatalne greške. Ja sam trener i moram preuzeti odgovornost kada moji igrači pogriješe. Trebali smo biti skoncentrisaniji, ali smo u drugo poluvrijeme ušli sa pogrešnim stavom”, zaključio je Xavi. 

 

 

Podijeli ovaj članak