(VIDEO) Uzbudljiva noć u NBA ligi: Nurkić solidan, Tatum postigao 49 poena, Booker 51 uz brutalne procente

2 min. čitanja

Centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i Portland Trail Blazersa, Jusuf Nurkić, postigao je osam poena uz deset skokova u porazu njegovog tima od Los Angeles Lakersa rezultatom 128:109.

Jezeraše je do pobjede vodio LeBron James sa 31 poenom, osam asistencija i sedam skokova dok je Anthony Davis dodao 27 uz 12 skokova. Reaves je susret završio sa 22 poena, pet skokova i tri asistencije dok je Bryant dodao 14 uz šest skokova i tri asistencije. Još je dvocifren bio Russell Westbrook sa deset poena, pet skokova i četiri asistencije. 

Na drugoj strani Grant je bio najbolji sa 27 poena, pet asistencija i četiri skoka dok je Simons dodao 22 uz osam asistencija i četiri skoka. Winslow je susret završio sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije dok je Sharpe dodao 16 uz tri skoka. Još je dvocifren bio Watford sa deset poena i isto toliko skokova. 

Dodajmo da je brutalnu partiju odigrao Jayson Tatum koji je u trijumfu Bostona protiv Miamija rezultatom 134:121 postigao nevjerovatnih 49 poena uz 11 skokova i tri asistencije. 

Briljirao je i Devin Booker koji je u pobjedi Phoenixa protiv Chicaga rezultatom 132:113 susret završio sa fenomenalnim učinkom od 51 poena uz šest asistencija i četiri skoka. Šutirao je 80 posto iz igre, a za tri poena je imao nestvarnih 85.7 posto odnosno šest pogođenih trojki iz sedam pokušaja.

Podijeli ovaj članak