(VIDEO) Nevjerovatna priča: Fudbalera porijeklom iz BiH agent prodao na temelju snimka sa košarkaškog parketa

2 min. čitanja

Fudbaler porijeklom iz BiH, Benjamin Šeško, bio je jedan od najtraženijih igrača ljetnog prelaznog roka. Njega je željelo dovesti pola Evrope, ali se on na kraju odlučio da dres Salzburga zamijeni njemačkim Leipzigom. 

Šeško je u redove austrijskog kluba stigao iz Domžalea prije tri godine, a u tom klubu će ostati do ljeta 2023. godine, kada prelazi u Leipzig. 

On je prošle sezone za prvi tim Salzburga postigao 11 golova u 37 nastupa u svim takmičenjima, a sa svojim golovima i asistencijama je pomogao austrijskoj ekipi da osvoji duplu krunu prošle godine.

Osim što je bilježio dobre partije na terenu, on je kao mali igrao dosta i košarku, a njegov agent, Elvis Bašanović, priznao je u emisiji Pod prečko da ga je prodao iz Domžala u Salzburg na temelju snimka sa košarkaškog terena, a na kojem su se vidjele njegove nevjerovatne akrobacije.

–  Benjamin je imao 14 godina i poslao sam video svim klubovima sa kojima smo razgovarali. Red Bull je poznat po tome što stavlja veliki naglasak na fizičku aktivnost, slično engleskim klubovima. Sportski direktor Salzburga i ja se i dan-danas šalimo da Beni je jedini fudbaler kojeg sam prodao na osnovu košarkaškog snimka, kazao je Bašanović.

Njegovu snimku sa košarkaškog terena, možete pogledati na videoprilogu ispod teksta. 

Podsjetimo, porijeklo Benjamina je iz Bosne i Hercegovine jer je njegova majka iz Doboja, ali nikada nije bilo ni govora o tome da bi mogao jednog dana obući dres Zmajeva

Podijeli ovaj članak