(VIDEO) Jusuf Nurkić odličan u pobjedi Blazersa, Anthony Davis postigao 55 poena uz 17 skokova

1 min. čitanja

Jusuf Nurkić je postigao 19 poena uz šest skokova i četiri asistencije u pobjedi Portlanda protiv Indiane rezultatom 116:100.

Najefikasniji kod Blazersa je bio Grant sa 28 poena, pet skokova i tri asistencije dok je Simons dodao 22 uz šest asistencija i tri skoka. Lillard je dodao 21 uz šest asistencija i četiri skoka, a još je dvocifren bio Hart sa 11 poena, deset skokova i tri asistencije. 

Kod Pacersa, Turner je bio najbolji sa 24 poena, devet skokova i dvije asistencije dok je Hield dodao 22 uz 11 skokova i tri asistencije. Nembhard je susret završio sa 16 poena, osam asistencija i šest skokova dok su još dvocifreni bili Mathurin i Nesmith sa po deset poena, te po tri skoka i asistencijom. 

Od ostalih rezultata, izdvajamo poraz Chicaga od Sacramenta rezultatom 110:101, a Bullsima nije pomogao ni sjajni Zach LaVine sa 41 poenom, osam skokova i dvije asistencije.

Vrhunsku noć je imao i Anthony Davis koji je postigao 55 poena uz 17 skokova i tri blokade u trijumfu Los Angeles Lakersa protiv Washington Wizardsa rezultatom 130:119. 

Podijeli ovaj članak