(VIDEO) Jakirović: Protiv Leotara su nam poništena dva gola koja ne mogu biti čistija, ne znam zašto

2 min. čitanja

Trener mostarskog Zrinjskog, Sergej Jakirović, najavio je gostovanje Zvijezdi 09 u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a prije toga se osvrnuo na prethodni duel u m:tel Premijer ligi BiH protiv Leotara.

Istakao je da su im neopravdano poništena dva gola koja su bila ‘‘čista‘‘, te da mu nije jasno zašto ih glavni arbitar nije priznao. 

– Kao šta sam rekao tamo na pres konferenciji, igrali smo 20 minuta dobro i onda prestali. Koliko god da je teško igrati na onom terenu, pristali smo na njihov način igre i nabijanje lopte što je više odgovaralo njima. Primili smo gol iz fantastičnog slobodnjaka, onda smo stiskali, dali dva gola, ne znam zašto su poništena, gledao sam snimak i sve je bilo čisto, zašto su nam poništili golove, ne znam. Na kraju podjela bodova, ali ostaje žal za postignuta dva pogotka koja ne mogu biti čistija, kazao je Jakirović i dodao:

– Ekipa koja ima abicije u svojoj ligi već godinama, tu se bore sa Krupom i Slobodom Novi Grad, imaju mladu ekipu pojačanu sa iskusnim igračima, želimo što dalje doći u Kupu, sutra ćemo izvesti ekipu koja će i meni dati informacije o širini rostera. Stalno se priča o tome, a ja sam koristio nekih 15-ak istih igrača, pa me zanima imamo li tu širinu ili je to samo na papiru. Sutra im je prava prilika da pokažu zašto su tu.

Plemići nemaju puno uspjeha u Kupu naše zemlje prethodnih godina, ali Jakirović se nada da će se to promijeniti jer imaju velike ambicije i u ovom takmičenju.

– Ja sam tu dvije godine, svake godine smo pokušavali doći što dalje. Nekad izgubimo zasluženo, nekada na penale, ali maksimalno se spremamo za svaku utakmicu, no pita se nešto i protivnik. Nadam se da ćemo otići što dalje. Nadam se da ćemo sutra proći i igrati Kup kući, završio je trener Zrinjskog. 

Podijeli ovaj članak