(VIDEO) Gonzalo Higuain odigrao posljednju utakmicu u karijeri i u suzama se oprostio od fudbala

1 min. čitanja

Argentinski napadač, Gonzalo Higuain, stavio je tačku na veliku fudbalsku karijeru. 

On je odigrao svoj posljednji meč u play-offu američke MLS lige, a njegov oproštaj od fudbala nije mogao proći bez suza i emocija.

U posljednjoj utakmici karijere je izgubio rezultatom 3:0 sa svojim Interom iz Miamija od New Yorka, a nakon utakmice fokus je upravo bio na Higuainu, popularnom Pipiti, koji se rasplakao.

Popularni Pipita je nakon utakmice poručio kako je njegov san gotov, te je dodao kako su mu kroz glavu prolazile slike iz cijele karijere.

–  Moj san je gotov, sada počinje moj drugi život. Završeno je ono što sam toliko volio. Prošlo je pola mog života, odnosno karijere od 17 godina. Kroz glavu su mi prolazile slike iz cijele karijere, što sam živio, što sam radio, što sam doživio. Odlazim jako sretan jer sam dao sve od sebe do danas i to je najbitnije, poručio je, između ostalog, Higuain.

Kako je izgledao njegov oproštaj, pogledajte na videoprilogu ispod teksta.

Podsjetimo, Higuain je karijeru završio u 34. godini, a pored Intera, u svojoj karijeri je još nastupao za River Plate, Real Madrid, Napoli, Juventus, Chelsea i Milan, dok je za reprezentaciju Argentine postigao je 31 gol u 75 nastupa.

Podijeli ovaj članak