Predstavnici opozicionih stranka iz RS-a podnijeli prijavu Tužilaštvu BiH zbog organizovane izborne krađe

2 min. čitanja

Predstavnici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj danas su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnijeli prijavu koja se tiče organizovane izborne krađe.

Opozicionari su u proteklom periodu najavili ovaj korak, a danas su predvođeni Branislavom Borenovićem, Jelenom Trivić, Mirkom Šarovićem i Nebojšom Vukanovićem realizovali ranije najave.

Branislav Borenović, lider PDP-a, u izjavi za mediji nakon podnošenja prijave potvrdio je ovu vijest.

– Danas su predsjednici tri političke opozicione stranke (SDS, PDP, Lista za pravdu i red) podnijeli prijavu Tužilaštvu BiH vezano za organizovanu izbornu krađu, rekao je Borenović.

U videozapisima ispod pogledajte šta su izjavili Mirko Šarović i Nebojša Vukanović.

Podsjećamo, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo Darko Babalj kazao je jučer da su, od 528 biračkih mjesta u Banjoj Luci, Bijeljini i Doboju, na 450 mjesta utvrđene neregularnosti.

– Mislimo da ovo nisu bili demokratski izbori i tražićemo ponavljanje izbore, kaže Babalj i dodaje kako je stav SDS-a da je u izbornom procesu došlo do velikog broja nepravilnosti.

– Prilikom pakovanja i brojanja brutalna krađa se desila tako što su glasovi Jelene Trivić stavljani na hrpu sa glasovima Milorada Dodika i ti glasovi brojani kao glasovi Dodika, pojašnjava Babalj i postavlja pitanje da li je normalno da jedan čovjek potpiše 150 imena u birački spisak i da su ti glasovi regularni.

Jelena Trivić, kandidat za predsjednicu RS-a, izjavila je kako zbog izbornih krađa očekuje drakonske kazne.

– Očekujem drakonske kazne i od CIK-a i od pravosudnih institucija. To nisu političke, već mafijaške organizacije. Zna se šta se s njima treba raditi, govori Trivić.

Podijeli ovaj članak