Veliko priznanje: Rusmir Cviko kandidat za trenera godine

2 min. čitanja

Rusmir Cviko, trofejni bh. trener, zvanično je kandidat za trenera godine u Kuvajtu.

Nekadašnji trener A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u septembru prošle godine preuzeo je Al Arabi. Najtrofejniji klub u ovoj zemlji tada se borio za opstanak, ali je uslijedio preporod dolaskom našeg trenera. Al Arabi je zaredao sa sjajnim rezultatima i došao u priliku da se bori za šampionske titulu.

Na kraju su sezonu završili na drugoj poziciji iza Al Kuwaita i izborio je nastup na međunarodnoj sceni (AFC).

No, Cviko ima najbolju statistiku kada je u pitanju utrka za najboljeg trenera. U 24 kola, koliko je sjedio na klupi Al Arabija, osvojio je 46 bodova i ima gol-razliku 47:27.

Osim toga što je ekipu sa devetog mjesta doveo do drugog stepenika pobjedničkog postolja, osvojio je i Crown Prince Cup, te je zaustavljen u polufinalu Emir kupa (ispali na penale). Da je naš strateg u Kuvajtu radio odličan posao potvrđuje činjenica da je sedam igrača Al Arabija dobilo pozive u reprezentaciju (uz njih još dvojica su reprezentativci, ali su trenutno povrijeđeni).

Njih pet će sada debitovati za nacionalni tim i svi su priliku za igru dobili kod Cvike, odnosno on im je dao šansu za igru. Još nije poznato da li će Cviko ostati u Al Arabiju, a kako nam je rekao ponuda ne manjka.

Podijeli ovaj članak