Vapaj Darija Srne: Ja sam Hrvat s bosanskom krvlju, molim vas nemojte igrati protiv Rusije

2 min. čitanja

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nedavno je prihvatio poziv Ruske nogometne federacije za odigravanje prijateljske utakmice. Susret će se odigrati u novembru, a veći dio javnosti u BiH je šokiran tom odlukom i ne podržava prijateljsku utakmicu s reprezentacijom koja je zbog ruske invazije na Ukrajinu izbačena iz svih takmičenja.

Darijo Srna, legendarni hrvatski fudbaler koji je veći dio karijere proveo u Ukrajini, oglasio se na Instagramu odmah nakon objave da je N/FS BiH pristao na utakmicu s Rusima. Objavio je zastavu BiH u obliku srca i poruku: 

– Vjerujem u tebe BiH. Ne utakmici!

Srna je nakon toga pohvalio Miralema Pjanića, jednu od najvećih zvijezdi BiH, koji odbija igrati protiv Rusije, a sada je poslao još jednu poruku Nogometnom savezu BiH.

– Mislim da se prema mom mišljenju ova utakmica ne smije odigrati. Zbog čega? Tu se uplelo dosta politike. Politika i sport ne smiju ići zajedno, ali ovo je zaista jedinstven slučaj. Rusija je izbačena iz svih evropskih takmičenja. Žao mi je zbog toga što ruski sportaši pate, ali pate i sportaši u Ukrajini, rekao je Srna za Al Jazeeru.

– Ja mislim da se treba uvažiti mišljenje igrača. U Hrvatskoj se sigurno ova utakmica ne bi igrala, ako se pita igrače. Bosni i Hercegovini želim sve najbolje. Ja sam Hrvat s bosanskom krvlju, moj otac Uzeir je iz Bosne. Ali, molim vas, nemojte igrati protiv Rusije.

Podijeli ovaj članak