Brutalna transformacija Shaqa: Izbacio sam hljeb, čokoladu i kolače, sada jedem samo…

2 min. čitanja

NBA legenda Shaquille O‘Neal se podvrgnula vrhunskoj transformaciji u namjeri da postane ‘‘sex simbol‘‘. Bivši NBA superstar je postavio fotografiju na društvene mreže koja je postala viralna, te opisao kako je tekao njegov proces transformacije. 

– Nisam želio biti debeo, jednostavno sam sebi rekao ‘‘hoću da budedm mršav‘‘. Nakon te fotografije koja je postala viralna, sada moram da živim sa tim. Imao sam 181 kg, sada sam na 165, te se pokušavam vratiti na 156. Želim imati mišiće na svakom dijelu tijela i želim snimati reklame sa svojim sinovima, obučen samo u donji veš, rekao je Shaq i dodao da želi biti sex simbol.

Shaq je prošao kroz jako težak period 2020. godine nakon što je umrla njegova sestra, a nedugo poslije i veliki prijatelj Kobe Bryant. 

– Moja sestra je umrla, a onda i Kobe. Teška godina zaista, nisam želio ništa da radim, samo sam mogao jesti i gledati Netflix. Kasnije sam vidio starijeg čovjeka u 70-tim godinama sa mišićima po cijelom tijelu i počeo sam da jedem bolje. Ranije sam jeo samo sendviče i nisam mogao spavati zbog svega što mi se događalo. Ustajao bih po noći kako bih napravio sendvič, dodao je O‘Neal i nastavio:

– Shvatio sam da ne mogu više ovako. Izbacio sam hljeb, čokoladu i kolače. Sada jedem samo voće, proteinske shakeove, salate, ribu, piletinu i povrće i to sve u veoma malim porcijama. Počeo sam da vidim pločice na stomaku što nisam imao otkako sam bio u Miamiju 2006. godine. Nakon 20 minuta trčanja, radim vježbe za prsa, biceps, triceps i stomak što je oko sat dnevno treninga. 

Podijeli ovaj članak