Umjesto u Lisabonu, Zmajevi treniraju na Grbavici

2 min. čitanja

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u 16 sati istrčali su na stadion Grbavica u Sarajevu gdje će obaviti posljednji trening pred meč s Portugalom u Lisabonu.

Zmajevi su danas u 12.40 sati sa sarajevskog aerodrom trebali put portugalske prijestolnice, ali je let prolongiran za večernje sate zbog tehničkog kvara na avionu.

To znači da su otkazane sve aktivnosti bh. tima u Portugalu, uključujući i press konferenciju i jedini trening koji je trebao biti održan na stadionu na kojem će sutra biti odigran meč.

– Nemam vremena da plačem. Situacija je kakva jeste, nije bila planirano. Došli smo u situaciju da moramo trenirati u nekim drugim uvjetima. Nije najbolje za pripremu, ali bitno je da se našlo neko rješenje. Nadam se da to neće poremetiti neki plan za utakmicu – rekao je Hadžibegić i otkrio da bi prema posljednjim informacijama naš tim za Lisabon trebao poletjeti u 19.30 sati.

Kada je u pitanju tim koji bi mogao izaći na megdan Portugalcima, selektor Hadžibegić je kazao da ima dilemu oko Tahirovića, s obzirom na to da je imao povredu i da se dvije utakmice igraju u tri dana.

Zmajevi bi protiv Portugala mogli zaigrati u sastavu: Šehić, Dedić, Ahmedhodžić, Barišić, Saničanin, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Hadžiahmetović, Stevanović, Džeko

Utakmica se igra sutra od 20.45 sati.

Podijeli ovaj članak