Udarna vijest: Real Madrid spreman ponuditi milijardu eura za Kyliana Mbappea

1 min. čitanja

Madridski Real je spreman platiti milijardu eura kako bi doveo francuskog reprezentativca Kyliana Mbappea iz redova Paris Saint Germaina.

Mbappe trenuntno ima 24 godine, osvojio je Zlatnu kopačku na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u Kataru, te je postao prvi igrač koji je postigao tri gola u finalu Mundijala nakon 56 godina.

Postigao je osam golova natakmičenju, te je tako nadmašio učinak iz 2018. godine kada je postigao četiri. 

Real je htio dovesti Kyliana i prethodnog ljeta, no Francuz ih je ‘‘izigrao‘‘ i potpisao novi ugovor sa PSG-om koji traje do ljeta 2024. godine. 

Ipak, bez obzira na sve, Kraljevi nisu odustali od Francuza, a legenda Los Blancosa, Guti, je savjetovao svoje nekadašnje poslodavce da ga dovedu bez obzira na sve. 

– Najbolji moraju igrati za Real Madrid. Gledam ga kako igra u PSG-u i to me ljuti jer, ne samo Real nego i Primera, moraju imati najbolje igrače na svijetu, rekao je Guti za Gazzettu i dodao: 

– Kylian je igrač za Real, ako želi napraviti ono što su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo uradili, mora igrati za Los Blancose jer to neće uspjeti u PSG-u. Real mora krenuti u akciju njegovog dovođenja, odmah.

Podijeli ovaj članak