U toku proces licenciranja: Ko će u doigravanje za Prvu ligu FBiH?

2 min. čitanja

U toku je proces licenciranja i za Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a danas je održan sastanak u Fudbalskom savezu FBiH.

Doigravanje za Prvu ligu FBiH igrat će četiri kluba iz četiri grupe Druge lige FBiH, a kako sada stoje stvari, to mogu biti NK Iskra Bugojno (Druga liga FBiH – Zapad), FK Gornji Rahić (Druga liga FBiH – Sjever), FK Klis Buturović-Polje (Druga liga FBiH – Jug) i NK Čelik Zenica/ FK Famos Hrasnica/NK Bosna Visoko (Druga liga FBiH – Centar).

Ovi klubovi bili su na današnjem sastanku, te su upoznati sa svim protokolima koje trebaju ispoštovati.

Rok za dostavu neophodne dokumentacije, koja podrazumijeva pripremu desetina različitih izjava, odluka, ugovora i ostalih dokumenata, je 3. maj tekuće godine, nakon ćega će uslijediti sjednica prvostepene Komisije za licenciranje FSFBiH.

Interesantno je da je Iskra tek šestoplasirana na tabeli Druge lige FBiH Zapad, sa 30 bodova, ali čini se da niko od pet timova ispred nema interes za promocijom.

Lider ove grupe je s 54 boda GNK Bratstvo, a slijede Rudar, Sloga, Kiseljak i Brnjaci, pa tek onda Iskra, kojoj su ove sezone i oduzeta tri boda.

Situacija u grupi Sjever je još čudnija, pošto je pomenuti Gornji Rahić tek deveti na tabeli, s 13 bodova zaostatka za liderom Seonom.

Iznenađenje neće biti u Centru, gdje je Čelik ubjedljivi lider s deset bodova više od Famosa, dok je u grupi Jug Klis samo bod ispred Sloge i Kruševa.

Prvi susreti doigravanja bit će na rasporedu 7. juna (srijeda), a revanši 11. juna tekuće godine (nedjelja).
 

Podijeli ovaj članak