Tuzlaci se žele revanširati Željezničaru za poraz na Grbavici: Naučili smo lekciju iz prošle utakmice

2 min. čitanja

Utakmica se igra u ponedjeljak sa početkom od 14:00h, a s obzirom da je trener Dragan Jović još uvijek u bolnici, pred novinare je izašao njegov asistent Selver Ahmetović koji je najavio duel sa sarajevskim timom.

– Protiv Željezničara očekujemo jednu tešku i zahtjevnu utakmicu. Oni su u vrhu tabele i traže izlazak u Evropu. Imaju jednu ekipu koja je sklopljena sa iskusnijim igračima i nekoliko mladih igrača. Trenera koji je “ratoboran” na utakmicama i tako da će bit jedna teška i zahtjevna utakmica. Želju smo gledali u nekoliko navrata, igrali smo s njima, imamo taj poraz s Grbavice, želimo da uđemo što bolje u ovu utakmicu. Imamo tri dana ispred sebe da se spremimo za njih. Uradit ćemo analize, vidjeti gdje su dobri, gdje nisu, tako da želimo da pobijedimo Želju, da se priključimo samom vrhu, kazao je Ahmetović.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, trener Plavih kaže:

– Zdravstveni bilten je dobar. Tek Ferreyra se nešto malo žali na ložu, ali mislim da će i on biti spreman, kaže Ahmetović.

Potom je duel sa svojim bivšim klubom najavio i Jasmin Čeliković.

– Prije svega želim brz oporavak našem treneru Draganu Joviću i da zna da je cijeli klub uz njega. Složio bih se s našim trenerom da je Željo dobra ekipa, koja je u formi. Naučili smo lekciju iz prošle utakmice, gdje smo odigrali jednu katastrofalnu utakmicu, želimo ispraviti te greške, želimo iskoristiti njihove mane koje imaju, ući u utakmicu pobjednički i uzeti ta tri boda, kazao je Čeliković.

Utakmica Tuzla City-Željezničar je u ponedjeljak u 14 sati na Gradskom stadionu u Srebreniku.

Podijeli ovaj članak