Opozicija iz RS-a sutra ide u CIK BiH: Umjesto velikog protesta samo predaju žalbe na utvrđene rezultate izbora

1 min. čitanja

Opozicija iz RS-a sutra idu u Centralnu izbornu komisiju BiH (CIK BiH) da preda žalbu na utvrđene rezultate izbora za predsjednika ovog entiteta, saznaje Srpskainfo. 

Prema njihovim informacijama, plan je bio da se u Sarajevu organizuje masovniji protest građana, ali su shvatili da bi to bilo veoma teško. Pa će na kraju, opozicione prvake da prati „određena grupa građana“.

– Prije svega, u SDS vlada rezignacija, kako zbog loših rezultata izbora, tako i zbog činjenice da je gotovo nemoguće organizovati masovan protest glasača iz Srpske usred Sarajeva. Lider SDS, Mirko Šarović, na jučerašnji sastanak u Istočnom Sarajevu pozvao je i članove Predsjedništva SDS, ali se nisu odazvali – tvrdi izvor portala Srpskainfo.

Lideri SDS, PDP i Liste Za pravdu i red danas će u Istočnom Sarajevu održati konferenciju za medije na kojoj će zvanično najaviti odlazak u Sarajevo.

Podsjećamo, i tokom protesta opozicije u Banjoj Luci, CIK je pominjana kao sljedeća adresa okupljanja, a to je potvrđeno nakon što je CIK objavila rezultate ponovnog kontrolnog brojanja za predsjednika RS-a, prema kojima je također Milorad Dodik pobijedio Jelenu Trivić.

Podijeli ovaj članak