Tuzla City počeo pripreme: Otišli Mišić, Gavrić, Kuzmanović, Mehidić, Ivaniadze, dogovoren Mehanović

2 min. čitanja

Fudbaleri Tuzla Cityja krenuli su sa pripremama za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Povodom početka priprema za novu sezonu iz Tuzla Cityja su organizovali press konferenciju na kojoj su se javnosti obratili trener Milenko Bošnjaković i kapiten ove ekipe Nevres Fejzić.

– Evo, jučer smo odradili prozivku, danas krećemo sa radom. Ostajemo u Tuzli do 4. jula, radimo uporedo na stadionu u Simin Hanu i na jednom od stadiona van naše kuće. Imamo tu prijateljsku utakmicu sa Željom. Zatim idemo na Kupres, tamo su isto dogovorene tri prijateljske utakmice. Generalka je sa Zvijezdom 09, na kom terenu to ćemo se još dogovorit – kazao je Bošnjaković, te je dodao:

– Prošla sezona je bila jako turbulenta, nezadovoljavajuća iz mog ugla kao i iz ugla kompletnog kluba. Kada je riječ o odlascima otišli su igrači kojima je istekao ugovor. To su Mišić, Gavrić, Kuzmanović, Mehidić, Ivaniadze. To su igrači koji u ovom momentu nisu igrači Tuzla Cityja. Kada je riječ o dolascima, uveliko se radi na tome. Osim Mehanović Mirzada sa kojim su pregovori završeni ostalo će biti poznato već u ovoj sedmici – rekao je Bošnjaković.

Nakon šefa stručnog štaba, medijima se obratio i Fejzić.

– Mi smo svjesni situacije u kojoj smo bili prošle godine. Došli smo spremni. Fokusirani smo i nadam se da će ova godina biti lakša i da ćemo ostvariti svoj cilj, a to je izlazak u Evropu – rekao je Fejzić.

Podijeli ovaj članak